Logo kop RP 82 (VV)Logo kop RP 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
Lijst van Websites m.b.t. de politie
In het bijzonder de Rijkspolitie


Websites van oude en nieuwe Nederlandse politieorganisaties
en andere interessante websites m.b.t. de Rijkspolitie.
Onderstaande sites zijn niet altijd officiële "overheids sites". De Rijkspolitie Verkeersgroep websites zijn gemaakt en in beheer bij oud-medewerkers die er net zoals bij deze website, hun hobby van hebben gemaakt, om de geschiedenis van hun dienstonderdeel in beeld te brengen.

Canon Politiegeschiedenis. Een uitgebreid document van de Nederlandse Politieacademie over de geschiedenis van de Nederlandse  Politie van 1750 tot heden.


Politie Nederland. De officiële website van de Nationale Politie.


De voormalige Rijkspolitie Verkeersgroep Amsterdam. Een prachtige site over de voormalige Verkeersgroep Rijkspolitie Amsterdam van een voormalig lid van deze groep Gerard Leloux


De voormalige Rijkspolitie Verkeersgroep Zwolle. De website, gemaakt en samengesteld voor iedereen, die wat te maken heeft gehad Centraal Verkeersonderdeel Overijssel en/of de Verkeersgroep RP Zwolle.


De voormalige Gemeentepolitie Eindhoven. Een mooie site die de geschiedenis van de gemeentepolitie Eindhoven uitgebreid in beeld brengt.


Tuin van bezinning.De Nederlandse politie heeft een nationaal monument ingericht voor herdenking en eerbetoon van politiemensen die tijdens de uitoefening van hun werk door een ongeval of geweld zijn omgekomen: de tuin van bezinning bevind zich achter het Koetshuis van Huis 't Velde in Warnsveld.

Wat vaak vergeten wordt is dat de Koninklijke Marechaussee sinds de politiewet in 1993 gewijzigd werd, formeel een politie korps is geworden met alle bijbehorende bevoegdheden. Naast de politietaak die het korps uitvoert binnen de defensie onderdelen, heeft de Koninklijke Marechaussee de bewaking van de luchthavens en de landsgrenzen in haar takenpakket.


Hier een link naar een site met heel veel interessante foto's met politievoer- en vaartuigen, waaronder ook veel oud RP materiaal.


We willen graag dit overzicht zo compleet mogelijk maken.

Heb jij nog aanvullende gegevens geef deze dan even door via info@rijkspolitie.org