Vervolg Zoekhulp


Zoekhulp
Er staan op deze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.

Zoeken via het menu.

Als je naar een groep of onderdeel wil gaan kan je dit het beste doen via het hoofdmenu. Je kan al slepend met de muis zo bij de groep of onderdeel komen waar je naar toe wil.

Zoeken met het zoekvenster. 
Zoek je een specifiek onderwerp, kenteken, persoon of een groep waarvan je niet weet waar die organisatorisch onder viel dan kan je gebruik maken van het zoekvenster.

Zoek je b.v. de groep Elst dan kan je Elst in typen gevolgd door een enter (het zoeken met het zoekvenster is niet hoofdletter gevoelig). Je krijg dan alle documenten waarin “Elst” in voorkomt. Krijg je teveel resultaten dan kan je ook gebruik maken van meerdere woorden die je tussen “ tekens zet. B.v “groep elst”. Er wordt dan gezocht naar de exacte combinatie van woorden die is opgegeven.


Verfijnd zoeken. 
Klik je op "zoek" (naast het zoekvenster) zonder iets in te vullen dan krijg je een scherm waarmee je verfijnd kan zoeken. Je kan daar verschillende instellingen geven waardoor je sneller een goed resultaat krijg. De keuzes in de scherm wijze voor zich.

Namen zoeken is altijd lastig ook omdat namen op meerdere manieren vermeld kunnen worden. Het beste kan je bij een naam eerst zoeken op de naam zelf. b.v bij Theo van Woudenberg dus alleen op woudenberg. Geeft dat teveel resultaat dan kan je zoeken op “van woudenberg” of “v. woudenberg” of “t. van woudenberg”. Bij veel voorkomende namen zoals Jansen kan je altijd het beste direct zoeken met voorletters en of voorvoegsels.

Zoek je iets of iemand maar kan je het op de site niet vinden neem dan even contact met ons op. Mogelijk kunnen wij het dan wel vinden in ons uitgebreide digitaal dossier.