Skip to main content


RP Logo ster 82 (VV)RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT 'S-GRAVENHAGE
LANDGROEP VOORSCHOTEN


Algemene informatie
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Voormalige commandanten Voor zover bekend.
Voormalige post en/of rayoncommandanten 
Voor zover bekend.

Groepsfoto('s)
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Posten en Rayons
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Adressen van bureaus
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Foto('s) van bureaus
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

PRIKBORD
HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS

Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij dit onderdeel met anderen. Stuur je foto's en of verhalen in. Lees hier hoe


Geplaatst op 16-10-2021
Met dank aan Rik van der Wiel

GRP Voorschoten Plantondienst RvdWiel 3041 bw(7V)
Foto van de plantondienst op het groepsbureau der rijkspolitie te Voorschoten, Leidseweg 95.Owmr. Van der Wiel doet daar de dienst.Type machine met daarin "tik"-klaar het mutatie rapport.Foto genomen in januari 1980.

GRP Voorschoten prijsuitreiking RvdWiel 3339 bw(7V)
 Deze foto is gemaakt in de bibliotheek waar ik samen met Yet van Mastrigt de prijsuitreiking deed van een speurtocht en politie week in Voorschoten voor de jeugd.Foto zal gemaakt zijn in 1980.

Geplaatst op 16 januari 2017
Met dank aan Ton Snijders

Geplaatst op 5 juni 2016
Met dank aan Marinus van Meurs
19 jaar oud en net 2 maanden bij de Rijkspolitie in Voorschoten. De spectaculairste korte achtervolging tot dan toe. Collega Peter van der Horst en ik hadden 10 minuten daarvoor via het “inrapnet” de melding gekregen dat gewapende gasten in Leiden de boel op stelten hadden gezet en in een Mercedes waren weggereden. Standaard namen we, in de Fiat 127, positie in bij de Zilverfabriek waar het verkeer uit Leiden binnen komt. Even later kwam de bewuste Mercedes, Voorschoten binnenrollen. Meteen de achtervolging ingezet, waarbij de snelheid al snel opliep tot ruim 120 km/u in de bebouwde kom. Terwijl ik achter het stuur zat gaf Peter meteen per mobilofoon door welke kant we uitreden. Een kleine anderhalve kilometer verderop trapte ik toch maar op de rem omdat we een scherpe bocht naar rechts naderde. Die bocht was met 70 km/u nauwelijks te nemen. De bestuurder voor ons wist dit duidelijk niet en ramde een grote lichtmast. Uitgestapt en met getrokken wapen de auto genaderd en gezien dat alleen de bestuurder in de auto zat. Terwijl Peter mij rugdekking gaf, trok ik die bestuurder uit z’n gehavende auto, fouilleerde hem en deed hem de handboeien om. Toen dat gebeurt was hoorden we een kakofonie van sirenes en stonden er even later 11 politiewagens van de omliggende korpsen bij. Wapens werden niet gevonden maar wel een kofferbak vol inbrekersgereedschap. Met vriendelijke groet, Marius van Meurs. RPG Voorschoten Achtervolging 24 nov 1974 Meurs bw(7V)

Geplaatst op
Met dank aan:

Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier


Naar >  landgroepen District Leiden en 's-Gravenhage
Naar >  menu artikelen district 's-Gravenhage
 Reacties en/of aanvullingen op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.
Het is niet toegestaan
om foto's van deze site elders te publiceren bv op een website of facebookpagina.
 Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.
Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....