Skip to main content


HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIERP Logo ster 80 (VV)
DISTRICT 'S-HERTOGENBOSCH


UIT HET ARCHIEF VAN J.A. BLAAUW
J.A. Blaauw begon destijds zijn loopbaan als agent van politie in de gemeente Groningen. Reeds na enkele jaren is hij vervolgens overgestapt naar de Rijksveldwacht. In dat korps heeft hij achtereenvolgens in Drenthe (Nieuw-Buinen) en N.Brabant (Princenhage en Deurne) gediend. In 1945 werd dat dan het Korps Rijkspolitie, waarin hij tot 1958 diende eerst als Groepscommandant in Heesch in de rang van opperwachtmeester en vervolgens vanaf maart 1948 als districtsadjudant in Den Bosch. Op 1-7-1958 ging hij met FLO (Functioneel leeftijdsontslag) maar hij werkte daarna nog vijf jaar door als instructeur voor de Reserve Rijkspolitie van het District 's-Hertogenbosch.


Archief Blaauw FOTO 5(7K)Adjudant J.A. Blaauw groepscommandant van de groep Heesch.

Archief Blaauw FOTO 9(7K)Adjudant J.A. Blaauw bij een Dafodil. Het is niet bekend of het een privé- of dienstauto was. In die tijd werd er bij de Rijkspolitie wel met dit merk en type auto gereden.

Archief Blaauw DOC. B(7K)J.A.Blaauw was in eerste instantie in 1946 aangesteld als opperwachtmeester. Op 9 maart 1948 werd hij echter met terug werkende kracht tot 1 januari 1945 bevorderd tot Adjudant.

Archief Blaauw DOC. A(7K)
Archief Blaauw DOC. C.(7K)
Deze Inhuldigingsmedaille uitgereikt aan J.A. Blaauw ter gelegenheid van de inhuldiging van Koningin Juliana in 1948.

Archief Blaauw FOTO 1(7K)
J.A. Blaauw als agent van Gemeentepolitie te Groningen.  


Heb jij aanvullingen op de hierboven getoonde foto's mail dat dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Naar > Overzicht documenten District 's-Hertogenbosch.Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....