Skip to main content

RP Logo ster 82 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
VERKEERSSCHOOL BILTHOVEN
ARCHIEF H. VAN LEEUWEN


Hieronder een aantal foto's uit het archief van Heinz van Leeuwen van cursisten op de Verkeersschool die de VSO volgde in de periode 1978 - 1982
De VSO (Verkeerssurveillante opleiding) was in die tijd een drie maanden durende opleiding en werd gegeven aan alle nieuwe leden van de Verkeersgroepen en de Algemene Verkeersdienst. Deze opleiding bestond uit een theoretische gedeelte en een praktisch gedeelte. De Rijopleiding speelde zich hoofdzakelijk op de openbare weg af maar er werd ook geoefend op het Circuit van Zandvoort, de slipbaan bij Enspijk en op een afgesloten gedeelte van het vliegveld Soesterberg. Op het Circuit van Zandvoort kon zonder dat er andere weggebruikers waren de bochtentechniek geleerd worden. De geslaagde mochten zeker trots zijn omdat op dat moment deze opleiding de zwaarste opleiding was wat betreft rijopleidingen in Nederland. Van Heinz van Leeuwen, voormalig rijinstructeur/docent op de Verkeersschool van de Rijkspolitie, ontvingen wij 14 klassenfoto's van VSO's (Verkeerssurveillantenopleiding) in de jaren 70 en 80. Heinz van leeuwen werkte van 1973 tot 1984 bij de Verkeersschool eerst als rijinstructeur en later als klassendocent. Rond 1980 reed hij op de dienstmotor de verkeersgroepen af en verzorgde dan een dagje herhalingsinstructie Traffipax. De fijne apparatuur vertoonde namelijk nog wel eens storingen door gesignaleerd ondeskundig gebruik.

VSO 1978-II


VSO 1978-IV


VSO 1978-VI

VSO 1979-V

VSO 1979-VI


VSO 1980-I

VSO 1980-IV

VSO 1980-VII

VSO 1981-I

VSO 1981-VI

VSO 1982-I

VSO 1982-IV


VSO 1982-VII


Naar >  menu artikelen Verkeersschool Bilthoven
Naar >  
menu verkeersgroepen
Reageren op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken


Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....