Skip to main content


RPtW Logo Ster goud 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
RIJKSPOLITIE TE WATERDe RP38_3
Bouwjaar: 1966 Type: Schottelvaartuig.
Bootnummer(s): 1966 RP38_3
Standplaats(en): 1966  - Grouw  - 1983  -  Den Helder  -  1987  -  Lauwersoog  - 10-11-1988 Afvoer en ter beschikking gesteld aan het toenmalige Rijkspolitiemuseum in Apeldoorn.RPtW Boot RP38 3  1966 KB dec bw(7V)
 Bron Korpsblad december 1966.
 
RPtW Boot RP38 3 serie bootsman bw(7V)
 
RPtW Boot RP38 3 BoekDSC05484 bw(7V)

Op 28-02-1989 is door het Ministerie van justitie besloten om dit vaartuig te schenken aan het toenmalige Rijkspolitiemuseum te Apeldoorn.
RPtW Boot RP38 3 Aankomst politie museum arnhem   01 bw(7V)
 het vervoer van de RP38 naar het terrein van de opleidingsschool van de Rijkspolitie te Apeldoorn alwaar toentertijd het Rijkspolitiemuseum gevestigd was.

RPtW boot RP38 3 laatste rustplaats bw(7V)
Het plaatsen van de RP38 op zijn laatste (droge) ligplaats op het terrein van de opleidingsschool van de Rijkspolitie te Apeldoorn.
 
Het betreffende vaartuig (één uit een serie van tien stuks) is helaas begin 2015 gesloopt. Het was de enige optie omdat herstel cq. renovatie niet meer mogelijk was. De boot lag al geruime tijd in een loods. Toen die moest worden ontruimd werd besloten om de boot naar de sloop te brengen. Het is diep triest dat dit besluit genomen moest worden want waarschijnlijk was dit het laatste geheel originele RP vaartuig dat er nog was. Er varen weliswaar nog tientallen oud RP vaartuigen rond maar er is er niet een meer die geheel 100 % origineel is.

Naar > het politiemuseum


Naar >  Overzicht vaartuigen RPtW
Naar > Menu artikelen Rijkspolitie te Water

 Reacties en/of aanvullingen op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.
Het is niet toegestaan om foto's en artikelen van deze site elders te publiceren bv op een website of facebookpagina.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....