Skip to main content


RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
OPROEP GROEP WAALRE


Oud leden van de groep Waalre vragen uw aandacht voor het volgende:

In 2023 bestaat de gemeente Waalre 100 jaar, en dat zal in de gemeente gedurende het gehele jaar met festiviteiten en evenementen gevierd worden.

Een vijftal gepensioneerde Rijkspolitie collegae, nog steeds woonachtig in Waalre, hebben het plan opgepakt om in het najaar een historisch 112 spektakel te organiseren. Daarbij willen ze tijdens het evenement de ontwikkelingen van de Politie, Brandweer en ambulancedienst laten zien van ongeveer 1945 tot het heden.

Het Korps Rijkspolitie, district Eindhoven, Groep Waalre, heeft vanaf 1945, tot aan de eerste reorganisatie in 1994, de veiligheid bewaakt in dit dorp. Weliswaar de kleinste Groep van het district, maar qua (zware) criminaliteit een zeer levendig dorp.

Voor de organisatie van het evenement zijn we naarstig op zoek naar historisch Rijkspolitie materialen. Van klein naar groot.
* We zijn bijvoorbeeld op zoek naar mensen die nog in het bezit zijn van de overbekende dienstvoertuigen, GSA, KSA, ULM, ME etc., en die we kunnen benaderen of ze dat dat uiteraard uit zouden willen lenen.
* Maar we zijn ook op zoek naar uniformen, bijzondere (historische) Rijkspolitie-attributen etc.. Het kan ons niet gek genoeg en bijzonder zijn.
 Kortom:
Wie wil ons voorzien van materialen, en/of contactadressen zodat we in het najaar (september) een echt Waalres spektakel kunnen neerzetten.

Mail naar ab te Water Mulder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel naar 06 3030 3628
Alvast bedankt voor de moeite.

Paul Giesen, Ab te Water Mulder, Thijs Vrijsen, Henk Greijmans en Guido Steger

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....