Skip to main content


HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
RIJKSPOLITIE ALGEMEENSITE INFORMATIE D.D. 30 december 2023
Het is alweer 30 jaar geleden dat het Korps Rijkspolitie werd opgeheven. De tijd verstrijkt en de groep oud RPers wordt steeds kleiner. Maar wij blijven ons best doen om de herinneringen aan het Korps Rijkspolitie voor de oud-medewerkers en andere geïnteresseerden levend te houden. Daar zijn wij al sinds juni 2007 mee bezig en hopen hiermee nog lang door te kunnen gaan.

In verband met een nieuwe versie van het programma Joomla waarmee onze site gemaakt is waren we genoodzaakt om de site geheel opnieuw op te bouwen omdat er een nieuwe template (geraamte) gemaakt moest worden. De site werkt nu alweer een tijdje met de nieuwe Joomla versie maar we zijn nog steeds drukdoende om alles na te lopen want een aantal linken werken helaas niet meer. Ook moet hier en daar de lay-out nog wat worden aangepast. Omdat er al meer dan 2000 artikelen op de site staan gaat het wel even duren voordat alles is gecontroleerd.
Daarom verzoeken wij een ieder vriendelijk doch dringend om als je een niet goed werkende link tegenkomt, of andere problemen, dit te melden. Want het is natuurlijk heel vervelend als je een foutmelding krijg en niet door kan gaan of bij een verkeerd artikel terecht kom.

Help ons want alleen "samen" kunnen we er "echt" iets moois van maken.

De site is nu ook redelijk goed te bekijken met een smartphone en tablet ook al moet hier en daar ook nog wel wat aan de opmaak worden gedaan. Mocht je ideeën hebben om nog iets aan te passen laat het dan weten dan gaan we er zeker naar kijken.
Bekijk al onze toevoegingen en aanpassingen op onze site door in het hoofdmenu op “Laatste aanpassingen” te klikken.
De webbeheerder Theo Scholte.


SITE INFORMATIE D.D. 16 APRIL 2023
Net zoals bij de Landelijke diensten zijn we ook de menu's van de Districten en landgroepen aan het aanpassen. Ook hier worden de (lange) drop down menu's vervangen door één menuoverzicht met alle artikelen van het betreffende onderdeel. Wij hopen dat het hierdoor makkelijker is om de site te doorlopen. De Districten Utrecht, Nijmegen, Apeldoorn, Doetinchem en Flevoland zijn reeds aangepast. De rest volgt spoedig.
De webbeheerder Theo Scholte.SITE INFORMATIE D.D. 8 FEBRUARI 2022
Wijziging hoofdmenu.
De menu-items Landelijke diensten en RP Algemeen zijn onlangs gewijzigd. Het zijn geen zogenaamde drop down menu's meer. Als je nu op een van beide menu-items klik krijg je een menu te zien van waaruit je verder kan klikken. Hierdoor is het makkelijker om op een smartphone (android) de site te doorlopen.
Er staat inmiddels zoveel op de site waardoor we niet alles even kunnen nalopen. Kom je iets tegen waarvan je denkt dat klopt niet laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het bijzonder wat betreft niet werkende linken.
De webbeheerder Theo Scholte.


SITE INFORMATIE D.D. 9 MEI 2021
Op dit moment zijn we de menustructuur van alle landelijke diensten aan het aanpassen. We doen dit online omdat anders de site voor lange tijd offline zou moeten. Het kan dus zijn dat je een foutmelding krijg. Er staat inmiddels zoveel op de site waardoor we niet alles even kunnen nalopen of het allemaal wel klopt. Kom je iets tegen waarvan je denkt dat klopt toch niet laat het dan even weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In het bijzonder wat betreft de linken.Hopelijk is het in de toekomst makkelijker om een weg te vinden naar alle artikelen op deze site.
Met excuses voor het ongemak.
9 mei 2021. De webbeheerder Theo Scholte.

Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken
reageren op dit artikel mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Naar >  de homepage

Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....