Skip to main content


RP Logo ster 82 (VV)RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT LEEUWARDEN
LANDGROEP WESTDONGERRADEEL


OEPS! HELAAS (NOG) GEEN INFORMATIE
Wij hebben nog geen of niet voldoende informatie over deze groep / onderwerp om daar een mooie pagina van te maken.  Waarschijnlijk weet u wel iets van deze groep / onderwerp en bent u daarom op deze pagina beland.Stuur uw informatie s.v.p. naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we zullen er alles aan doen om zo snel mogelijk een leuke, informatieve  pagina te maken.Hoe lees het hier.

Algemene informatie
Helaas nog geen informatie overgezet/ontvangen/verwerkt.

Voormalige commandanten Voor zover bekend.

Groepsfoto('s)
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Posten en Rayons
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Adressen van bureaus
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Foto('s) van bureaus
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

PRIKBORD
HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS

Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij dit onderdeel met anderen. Stuur je foto's en of verhalen in. Lees hier hoe


Geplaatst op 18-8-2011
Met dank Piet Bosma

Ergens in 1967 of 1968 hadden we op Ameland in de openbare school te Nes een kleine tentoonstelling ingericht. Het was  hoogseizoen en daardoor konden we de school mooi gebruiken. Een motor en wat ander materiaal het verkeer betreffende hadden we daar opgesteld. Als toen nog parttime voorlichter mocht ik daar de zaak verdedigen. Het was een samenwerking tussen  Bureau Personeelsvoorziening Korps Rijkspolitie uit Utrecht, de Districtscommandant  Leeuwarden, de Commandant Verkeersgroep Leeuwarden, de Groepscommandant West Dongeradeel en de Postcommandant Ameland. Doel: jonge mensen proberen warm te maken voor een job bij de R.P. (We deden immers ook al aan schoolvoorlichting enz. in verband met het personeelstekort bij de R.P. Verder ook wat doen op het gebied van het verkeer, terwijl ook de landgroep met wat spullen aanwezig was. In het hoogseizoen was het natuurlijk wel druk op Ameland. Overdag was het niet erg druk, maar in de avonduren was er behoorlijk veel belangstelling voor het gebeuren. We zijn daar een week bezig geweest.
 
GRP Westdongeradeel Ameland1 wb(7V)
Foto 1 Midden in de week kregen we bezoek van de Algemeen Inspecteur de generaal de Gast. De generaal sprak zijn waardering uit over de tentoonstelling en ging zoals hij gekomen was. Met een vliegtuig van de dienst Luchtvaart.
Op de foto v.l.n.r.: De A.I. Generaal de Gast, Burgemeester Siderius, Postcommandant van Ameland owmr. E. Kalverda, Piet Bosma, Majoor Warneke en Hoofd Bureau Personeelsvoorziening R.P Utrecht.
 
GRP Westdongeradeel Ameland2 wm(7V)
Foto 2  Naast de A.I. staat de toen nog Majoor Warneke, Hoofd Bureau Personeelsvoorziening Utrecht. Die was die dag ook (toevallig) op Ameland.
 
GRP Westdongeradeel Ameland3 wb(7V)
Foto 3. De A.I. in gezelschap van de burgemeester van Ameland, de hr.
Siderius en de Postcommandant de Owmr. E. Kalverda.

geplaatst op
Met dank aan:

Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier


Naar >  menu artikelen District Leeuwarden

 Reacties en/of aanvullingen op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.
Het is niet toegestaan
om foto's van deze site elders te publiceren bv op een website of facebookpagina.
 Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.
Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....