Skip to main content


RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
LANDELIJKE DIENSTENOPLEIDING EN VORMING

Vanaf augustus 1979 waren er bij het Korps Rijkspolitie de opvanggroepen. In 1985 is de naam Opvanggroep gewijzigd in Stagegroep. Maar ook werden er bij sommige Districten de namen Opvangeenheid en Stage-eenheid gebruikt. Op de opvang- Stagegroepen volgde nieuwe wachtmeesters een begeleidingsprogramma van drie maanden na de primaire opleiding van destijds één jaar. In elke district waren één of meerdere opvangeenheden gevestigd.

In 1985 kwam de HPO (Herziene Primaire Opleiding) in plaats van de primaire opleiding. Deze duurde bijna 20 maanden en kende 3 fases. Fase 1 was ongeveer een jaar naar school, fase 2 vijf maanden naar een stagegroep en fase 3 was de afsluiting wederom op school.
Bij de reorganisatie in 1994 naar regiopolitie id de HPO vervangen door de Politie Opleiding Medewerker Basispolitiezorg (POMB).
De overzichten van de Stage- en Opvanggroepen zijn te vinden bij de overzichten van de Districten waartoe ze behoorden.


Hieronder een artikel over de start van de opvanggroepen in 79/80.OVGRP Algemeen RPM04 80 B7(7V)

OVGRP Algemeen RPM04 80 B8(7V)

OVGRP Algemeen RPM04 80 B9(7V)

OVGRP Algemeen RPM04 80 B11(7V)
Bron RP Magazine april 1980.


De overzichten van de Stage- en Opvanggroepen zijn te vinden bij de overzichten van de Districten waartoe ze behoorden.
Naar > menu Districten Rijkspolitie

Naar >  menu scholing, opleiding en vorming


Reacties op de hierboven getoonde informatie / foto's graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.


Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....