Skip to main content


HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIERP Logo ster 82 (VV)
RIJKSPOLITIE ALGEMEEN



UIT HET ARCHIEF VAN WILLEM HORDIJK
OPLEIDINGSSCHOOL ARNHEM / APELDOORN KLAS Q '73-'74

In 1973 is de opleidingsschool in Arnhem gesloten en verplaatst naar Apeldoorn. De op dat moment aanwezige klassen moesten daardoor ook verhuizen van Arnhem naar Apeldoorn. Zoals ook Klas Q van de opleiding 1973-1974. Hieronder enkele foto's van klas Q in die periode Arnhem.

OPLS Arnhem 1973 hordijk(7K)
OPLS Arnhem 1973 (2)hordijk(7K)
Les verkeer regelen op de Rosendaalseweg te Arnhem.


n 1973 is de opleidingsschool in Arnhem gesloten en verplaatst naar Apeldoorn. De op dat moment aanwezige klassen moesten daardoor ook verhuizen van Arnhem naar Apeldoorn. Zoals ook Klas Q van de opleiding 1973-1974. Hieronder enkele foto's van klas Q in die periode Apeldoorn.

OPLS Apeldoorn Klas Q mrt 1974hordijk(7K)
OPLS Apeldoorn 1973 (8)hordijk(7K)
OPLS Apeldoorn 27 mrt 1974 (2)hordijk(7K)
De opleiding van 1974 was het eerste jaar waarin vrouwen tot de opleiding tot wachtmeester der rijkspolitie werden toegelaten.Zij zaten in verschillende klassen in dat opleidingsjaar. Op de dag van de beëdiging in maart 1974 poseerden zij met Generaal Rehorst, de toenmalige Inspecteur Generaal.


Naar >  Menu artikelen opleidingsschool Arnhem.
Naar > Menu artikelen opleidingsschool Apeldoorn.


Reacties op de hierboven getoonde foto's graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.



Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....