Skip to main content


AVD Logo Sticker(V)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
ALGEMENE VERKEERSDIENST


BERICHTENCENTRUM
SBV Berichtencentrum 1968 bw(7V)
Bron: Brochure d.d. 1968.

Voormalige commandanten Voor zover bekend.

Groepsfoto('s)
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Adressen van bureaus
Helaas nog geen foto's / info ontvangen / verwerkt.

Foto('s) van bureaus
AVD PB Berichtencentrum 1974 pk (2) bw(7V)
De meldtafel van het berichtencentrum in 1974.


PRIKBORD
HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
Deel hieronder je herinneringen van jouw tijd bij dit onderdeel met anderen. Stuur je foto's en of verhalen in. Lees hier hoe

Geplaatst op 17-07-2014
Met dank aan Jan de Winter
Assistentie Meldkamer.
1976, ik ben werkzaam bij de Groep Onopvallende Surveillance van de AVD. Omdat er te weinig personeel in de meldkamer is, moeten de mensen van de GOS bij toerbeurt naar de meldkamer.
Het is mijn beurt. Na te zijn ingewerkt mag ik achter de mobilofoon. Dat was leuk werk, want je had alle voertuigen die op het AVD net waren aan een touwtje en je zat midden in elke actie die er op de snelwegen en daarboven gebeurde.
In die meldkamer werkte ook een meneer Rob van Rees die de verkeersinformatie bij hield en alle files via de radio doorgaf aan de weggebruikers. Dat doorgeven ging eerst via een telex en later mocht hij zelf via een zelf gebouwde radiokamer rechtstreeks de ether in.
Rob had altijd de gewoonte om op gepaste tijden tijdens de spits met luide stem tegen de mobilofonist te roepen : “Ik wil file informatie”. Braaf deed je dat, want ja Rob van Rees.  Zijn imago ging hem al ver vooruit.  Zelf was hij eenvoudig gebleven.
Dus je ging alle voertuigen op de rijkswegen af met de vraag of er nog file was op hun traject. Netjes schreef je dat op een info-blaadje, die legde je op de transportband en dat ging dan naar de regiotafel.  Rob pakte hem daar op en type alle informatie via de telex naar de radiostations.
Maar ja, 1976 ik was toen nog jong, dus……. 
Op het blaadje schreef ik alle informatie over de files die ik had verzameld en dat de weg tussen Harlingen en Vlieland voor alle voertuigen was afgesloten wegens water overlast.
Rob pakte dat blaadje op en zette alles op de telex. Totdat….
Briesend en met een rood hoofd kwam hij de meldkamer binnen. Wat hij toen zei!!! Als ik alle vloeken weglaat, wel dan zei hij niets.
Met alle rust die ik in me had (want van binnen gilde ik het natuurlijk uit) legde ik hem uit dat Harlingen – Vlieland een waterroute was die door boten werd bevaren. Tja daar had hij niet aan gedacht en “droop” hij af. Later hebben we er wel om gelachen.
Alleen, als ik later met hem erover begon was hij het vergeten…..leeftijd.
Maar Rob, we hebben toen samen wel een leuke tijd gehad.
Jan de Winter.  

Geplaatst op 24-01-2012
Met dank aan Rob van Rees.
Document over de ontwikkelingen van het berichtencentrum van 1964 tot 1970.
PB Berichtencentrum RvR Van het Berichtencentrum, blad 1 001 bw(WM)PB Berichtencentrum RvR Van het Berichtencentrum, blad 2 001 bw(WM) (7V)

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier

OUD NIEUWS
HERINNERINGEN UIT OUDE POLITIETIJDSCHRIFTEN
Een overzicht van artikelen uit oude politietijdschriften in het bijzonder het Politieblad, het Korpsblad en RP-magazine m.b.t. vermeld onderdeel.

Geplaatst op
Bron
 

Naar >  menu artikelen berichtencentrum /meldkamer
Naar >  menu onderdelen Algemene Verkeersdienst
 Reacties en/of aanvullingen op dit artikel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.
Het is niet toegestaan
om foto's van deze site elders te publiceren bv op een website of facebookpagina.
 Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.
Regelmatig worden er op deze site toevoegingen en wijzigingen aangebracht. Om deze snel te kunnen vinden houden we een lijst bij met de laatste toevoegingen en wijzigingen.
Bekijk hier de lijst.
Zoekhulp
Er staan op onze site al meer dan 2000 artikelen waarvan sommige ook nog met meerdere pagina’s. Als je iets specifieks zoek is het natuurlijk niet te doen om al die documenten even na te lopen. Daarom deze leeswijzer / zoekhulp.
Vervolg zoekhulp....