RP Logo ster 82 (VV)RP Logo ster 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT NIJMEGEN
VERKEERSGROEP NIJMEGEN Overlijdensberichten van voormalige medewerkers van de VKG Nijmegen voor zover bij ons bekend

Op 21 september 2019 is oud collega Ed Hendriks op 72-jarige leeftijd is overleden.

060.zeldzaam moment ed denkt na(gepensioneerd he)(7V)Ed Hendriks overlijdensbericht(7V)In juni 2019 kreeg Ed een hersenbloeding. Vervolgens kreeg hij rond de zomer last van buikpijn. Na onderzoek bleek dat er meerdere slagaders dicht zaten. Diverse operaties mochten niet meer helpen en mede door bijkomende medische problemen is Ed op 21 september te Enschede overleden.

In 1969 behaalde Ed op 22 jarige leeftijd zijn politiediploma A aan de opleidingsschool te Apeldoorn.Tot aan de reorganisatie in 1993 maakte Ed deel uit van de Verkeersgroep District Nijmegen. Ed werkte daar als motorsurveillant bij de Surveillance afdeling. Na de reorganisatie heeft hij als netwerkagent bij het Rayon Wijchen van het Politiekorps Gelderland Zuid gewerkt. 
LEL Ad Hermens 20170815 151514(7K)Op 13 augustus 2017 is Ad Hermens, echtgenoot van Gerda Hermens Langenhuijsen overleden.

Ad was de man van Gerda Hermens die werkzaam was bij de Verkeersgroep Nijmegen.
Ad leed aan ALS.

Ad assisteerde zijn vrouw bij haar werkzaamheden al "rijkswerkvrouw" in zijn vrije tijd zodat zijn vrouw overdag minder hoefde te werken. Hijzelf was dus niet in dienst bij de verkeersgroep.
Ad was daardoor wel een goede bekende van de leden van de Verkeersgroep Nijmegen.

 

 

 

 

 

  

Op donderdag 28 september 2017 is oud collega Jacques Willemsen op 86-jarige leeftijd overleden.
Een groot deel van zijn loopbaan bij de politie was Jacques werkzaam als Technisch Controleur bij de Verkeersgroep Nijmegen van de Rijkspolitie.

Rouwkaart Jacqes Willemsen  1(7K)

Rouwkaart Jacqes Willemsen  2(7K)


Op 11 oktober 2017 is oud collega Ed Loffeld op 73-jarige leeftijd overleden.
Een groot deel van zijn loopbaan bij de politie was Ed werkzaam als auto- en motorsurveillant bij de Verkeersgroep Nijmegen van de Rijkspolitie. Hiervoor was hij werkzaam bij de Gemeentepolitie Nijmegen.
LeL Nijm Joop Faber overledenOp  26 maart 2014 ontvingen wij het bericht dat Joop Faber voormalig Groepscommandant van de Verkeersgroep Nijmegen was overleden.

Voor zijn aanstelling op 1-11-1883 als Groepscommandant bij de Verkeersgroep werkte Joop o.a. bij de Sectie Bijzondere Verkeerstaken / Algemene Verkeersdienst. Hij bekleedde daar diverse functie o.a Commandant steunpunt Grathem en Groepscommandant algemene surveillance.LEL Toon Snippert [350V]
Op 9 november 2014 is oud collega Toon Snippert overleden.


LEL Toon Snippert (2)Toon Snippert was van 15-5-1961 tot zijn FLO op 1-12-1987 werkzaam bij de Verkeersgroep Rijkspolitie Nijmegen eerst als Verkeerssurveillant en later als radarwaarnemer.

Voor 15-5-1961 was hij werkzaam bij de Gemeentepolitie te Nijmegen.

Ook was hij enkele jaren de chauffeur van "zijn maatje" de Algemeen Inspecteur, generaal P.J Plattel. Hij mocht hem dan rond rijden in een mooie grote blauwe Ford Commandore.
Hij zei vaak "De generaal en ik hebben besloten dat" en dan kwam er weer een mooi verhaal.

Het was een mooi mens en een zeer gerespecteerde collega.
Hij was nog een echte ouderwetse bromsnor. Bekeuren liet hij als het maar even kon over aan zijn collega's.
Er zijn ook vele verhalen over zijn "zeer klantvriendelijk optreden".Een 26er werd niet bekeurd maar werd netjes met de auto thuis gebracht.

 
 RPVKG Nijmegen bezoek schepers afscheid84(7V)Op vrijdag 17 oktober 2014 is Piet Scheper op 90 jarige leeftijd in het verzorgingstehuis De Koperwiek in Bilthoven overleden.
Pieter Sheper was van 1948 tot 1958 werkzaam bij de Verkeersgroep Rijkspolitie Nijmegen in de functie van allround verkeerssurveillant.

In 1956 vertrok hij naar de Verkeersschool van de Rijkspolitie te Bilthoven waar hij vele functies bekleden.
Deze periode is een belangrijke episode in zijn leven geweest waar hij met veel plezier tientallen jaren zijn bijdrage heeft geleverd.
Lees hier het artikel > Op bezoek bij Pieter Scheper.<


Op 13 december 2013 is Toos Willemsen overleden. Zij was de vrouw van Jacques Willemsen.

LeL VKG NIJM IMG Overlijden Toos Willemsen(7V)

 
Op 8 december 2011 is oud collega Bert Zinger na een ziekbed van ongeveer een jaar overleden.
LeL VKG Nijm Bert Zinger1   LeL VKG Nijm BertZinger2


LeL Nijm JoopSchravenJoop Schraven, voormalig lid van de Verkeersgroep Rijkspolitie Nijmegen, is op dinsdag 6 oktober 2009 op 90 jarige leeftijd overleden

Joop Schraven was sinds het begin van de tweede wereldoorlog in dienst bij de politie en na de oorlog heeft hij in Nijmegen deel uitgemaakt van de Verkeersgroep Rijkspolitie Nijmegen.

In 1979 heeft hij de dienst verlaten en in hetzelfde jaar werd hij koninklijk onderscheiden voor zijn verdiensten bij de Rijkspolitie.
In september 2005 was hij 60 jaar lid van de politie vakbond ACP en kreeg hij de eremedaille uitgereikt. Zie bijgevoegde foto.

Al was hij de laatste tijd wat vergeetachtig, op de reünie van de verkeersgroep Nijmegen in juni 2009 genoot hij toch zichtbaar van de vele aanwezige collega's.


Op 29-9-1988 is Henk Twilt na een noodlottig dienstongeval met de motor op 35 jarige leeftijd overleden.

VKG Nijmegen Henk Twilt Memorandum1(7V) VKG Nijmegen henk Twilt memorandum bw(7V)VKG Nijmegen Henk Twilt Memorandum de Tuin 10 bw2(7V)
Gedenkplaat in de tuin van bezinning te Warnsveld.


Naar > menu artikelen Verkeersgroep Nijmegen
Reacties en/of aanvullingen op dit artikel mail het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.