RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
POLITIE TECHNISCHE DIENST
PRIKBORD WERKPLAATS S'-GRAVENHAGE TE SCHEVEINGEN


 HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op 26 09-2014.
Met dank aan Harry de Boer en Henk Peters.

Foto's m.b.t. de PTD werkplaats in Scheveningen. Kan jij nog iets vertellen over de getoonde foto's geef dat dan even door.

De PTD-werkplaats te Scheveningen (Den Haag) gevestigd (toen) aan de Pompstationsweg op het terrein van de strafgevangenis te Scheveningen en bemand door een monteur later opgevolgd door Hans Louwersheimer (tot het einde van het PTD-bestaan – toen naar AWP en later naar het Gerechtelijk Lab te Rijswijk ZH en wellicht thans met prepensioen ?). De werkplaats was ondergebracht in de centrale garage van de JAD (Justitiële AutoDienst) te Den Haag/Scheveningen waarin en waaruit het onderhoud aan de voertuigen van de JAD werd verricht respectievelijk aangestuurd. Het hoofd van de centrale Garage was toen de heer Regien, vader van Peter Regien die thans werkzaam is (of was – pensioen ?) bij de financiële administratie van het KLPD te Driebergen-Rijsenburg.
 

1012 PTD Scheveningen(7V)
Foto 1012.

1013 PTD Scheveningen(7V)
Foto 1013.

1014 PTD Scheveningen(7V)
Foto 1014.

1015 PTD Scheveningen(7V)
Foto 1015.

1016 PTD Scheveningen(7V)
Foto 1016.

2148 PTD Scheveningen(7V)

Foto 2148. Een gedeelte van de werkplaats. Op de voorgrond een Fords Granada voor vervoer van gedetineerden buiten de gevangenispoort voor proefverloven, rechtszittingen, etc., vervoer van de Procureurs Generaal en hogere ambtenaren van Justitie, vervoer van de gerechtelijk patholoog anatomen (waaronder de legendarische Dr. Zeldenrust) en aan de aangepaste/ omgebouwde DAF Bussen ( Achter de Ford Granada op de foto - een van deze bussen is later naar de Rijkspolitiekapel gegaan voor vervoer van de kapel) voor groepsvervoer van gedetineerden naar buitenpoortse sport e.d. De DAF-bussen zijn later vervangen door eveneens aangepaste/omgebouwde Mercedes Benz bussen.

2149 PTD Scheveningen(7V)
Foto 2149. Een blik vanuit het PTD-werkplaatsgedeelte naar het centrale JAD-garagegedeelte. Rechtsvoor in de voorgrond het “kantoor” van de PTD-monteur, links achterin, naast de poort, het garagebedrijfsbureau van waaruit de chauffeurs (ritten) en het dagelijks onderhoud aan de voertuigen werd aangestuurd.

2150 PTD Scheveningen(7V)
Foto 2150. De PTD werkplaats te Scheveningen / Den Haag "in oude glorie inclusief de pinup poster" 


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. > Stuur ze in.
Help ons. Want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken