RP Logo ster 80 (VV)AVD Logo Sticker(V) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
ALGEMENE VERKEERSDIENST RIJKSPOLITIE
 
BROCHURE RP-Alex 40 jaar 2002


RPA40 voorblad2(7V)Hoofdstuk 6. De Hobbyclub.

Als medeoprichter en destijds voorzitter van de Hobbyclub, werd mij door Jan Plasmans en Clemens Kouwenhoven gevraagd of ik een artikel over de Hobbyclub wilde schrijven. Vanzelfsprekend heb ik hier een volmondig "ja"op gezegd.
Toen begon het denkwerk. Wie waren mijn mede initiatiefnemers? Als ik dan terugdenk kom ik uit bij Freek Stuivenga. Als er één veel tijd en energie in de Hobbyclub heeft gestoken mag hij zeker worden genoemd. Volgens mij komt hem dan ook de eer toe dit artikel te schrijven.
Wim Kooijman.

Hieronder volgt het relaas uit Freek zijn herinneringen.
In januari 1968 werd de AVD officieel naar Driebergen verplaatst. In Driebergen werden een flink aantal nieuwe huizen gebouwd en daarbij behoorde ook de Groenhoek. Een aantal collegae kwamen daar te wonen in de toen gloednieuwe flats. Achter de Groenhoek, nog midden in het land, had de firma Hoek een geheel nieuw bedrijfspand gebouwd. Daar was voor ons stalling van de auto's mogelijk tegen een bescheiden bedrag.

Wim Kooyman, Leen Provily en ondergetekende kwamen al ras tot de conclusie dat er meer mogelijk was. Daar, bij de fa. Hoek, stond ook een plaatijzeren nissenhut. Daar kon best een "eigen garage" van. Met dhr. Wim Hoek werd het één en ander geregeld en voor de open "hut" werden een drietal openslaande deuren gemaakt. Via Theo de Haard werd bij KONI in Oud Beijerland een hefbrug voor niet teveel geld gekocht en die werd door ons geplaatst. Wij hadden een garage, nee, we hadden een HOBBYCLUB. Met de personeelsvereniging R.P. Alex, zeg maar Wim Ballegoijen, werd het nodige geregeld voor de inichting en er kon worden gesleuteld.RPA40 14f(7V)Via de fa. Hoek werd de burgemeester van Driebergen, baron van Boetselaer, bereid gevonden de HOBBYCLUB te openen.
Er werden meer dingen "geregeld".
De fa. Hoek had een zogenaamde 'vrije pomp". Daar konden we ook tanken en de benzine was er voor HOBBYCLUB leden 5 cent goedkoper. Op de ALEX lag nog een oliebar. Die werd overgebracht naar de Hobbyclub en via een stelling aan de wand gemaakt. We hadden onze eigen olie. Nagenoeg dagelijks fietste ik naar de Hobbyclub om de olieflessen te vullen met Multigrade of Reguliere olie. Maar ook om de rotzooi weer op te ruimen. Er waren mensen die de afgewerkte olie aftapten en dan het aftapvat onder de brug vandaan reden. Vervolgens werd het carter weer gepoogd te vullen, maar als er geen aftapstop inzit duurt het lang voordat er olie aan de peilstok komt!! Als je dan ook. nog vraagt wie de "extra" olie moet betalen, lijkt mij het antwoord niet zo moeilijk. We zijn ook bezig geweest om een JEEP te kopen bij de domeinen in Soesterberg. Hadden we een mooie sleepwagen als er iemand met pech stond en op de Hobbyclub stond dan immers altijd een service voertuig? Het is maar niet van gekomen. Ja, als ik denk aan onze toenmalige penningmeester Ap Folgerts. Iedere maand de lijsten weer ophangen en het gebruik er afvissen, rekeningen sturen en centjes vangen. We hadden naast de Hobby club ook nog een stallings gedeelte in de "Nieuwbouw" met een eigen wasplaats en dat allemaal onder dak. Wat werd er veel gesleuteld.
RPA40 15f(7V)Complete motoren werden overgebouwd en schades hersteld. Wat heb ik daar een uren gesleten, maar ook veel plezier gehad. Er waren collegae die wel wilden sleutelen, maar kennelijk voor het eerst zo'n stuk gereedschap in de handen hadden. Ik heb daar enorm goede vaklui bezig gezien en geholpen. Maar ook hun spulletjes zijn weer in orde gekomen. Voor de MINI's hadden we een mal gemaakt om complete dashboarden in te bouwen voorzien van wat meer "toeters en bellen". Trekhaken monteren was ook aan de orde van de dag, want we werden immers ook mobiel, richting 'verre' landen. Een enkeling met een caravan, velen met een vouwwagen of aanhangwagentje met tent e.d. We gingen soms wel naar Duitsland en anderen naar België of Luxemburg.

RPA40 5Logo(7V)Schone. olie, nieuwe contactpunten en bougies en de banden goed op spanning. Prachtige tijden. En altijd was daar de heer Hamer, juist Henk, de garagechef van Hoek, die altijd maar weer voor ons klaar stond. met raad en daad. Terugdenkend aan die tijd kan ik alleen. maar met een stuk heimwee. Gezamenlijk bracht je iets tot stand en gezamenlijk stond je er ook voor. Het woord collegialiteit was niet zomaar een woord, het was een begrip.

We gingen daar ook ver mee. We maakten een heel rooster klaar van collegae in den lande. Als je met pech kwam te staan in Gasselterboerveensemond, dan werd er gekeken wie daar het dichtst in de buurt woonde. Deze collega werd gebeld via de meldkamer en hij probeerde dan te verzorgen dat de gestrande collega, met eventueel gezin, geholpen werd. In 1974 verhuisde ik naar het Drentse land en verloor de Hobbyclub uit het oog. Later kwam ik nog eens terug in Driebergen en zag dat de nissenhut was verdwenen en de Hobbyclub aan de achterzijde van het pand van de fa. Hoek zijn onderdak had gevonden.

Nu, veel later, ik denk in 2001, reed ik daar nog eens langs en zag dat er helemaal niets meer stond. Ik dacht, zo is het leven. De oude Alexanderkazerne is weg, de Sectie Bijzondere Verkeerstaken is weg, diverse collegae zijn er niet meer. Maar de mooie tijd met kostbare herinneringen en een stuk kameraadschap zijn gebleven en dat blijf ik koesteren.

Freek Stuivenga.

Naar > Menu Brochure RP-Alex 40 jaar