RP Logo ster 80 (VV)AVD Logo Sticker(V) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
ALGEMENE VERKEERSDIENST RIJKSPOLITIE
 
BROCHURE RP-Alex 40 jaar 2002


RPA40 voorblad2(7V)Hoofdstuk 3. 40 jaar personeelsvereniging RP-ALEX.

Ja... 40 jaar dat is een heel eind. En toch 1 maart 2002 is het toch zover. We moeten terug naar het Sweelinckplein in Den Haag en dan naar Driebergen om vast te stellen wat er allemaal is gegroeid in die jaren...

Op het Sweelinckplein trof ik de collega's waarmee een sectie voor bijzondere verkeerstaken moest worden opgebouwd. Het verkeer was zo gegroeid in die jaren dat een toezicht vanuit de verkeersgroepen landelijk onvoldoende was. Ook de grote doorgaande routes voldeden niet meer. Geen vluchtstroken, geen middenberm, beveiliging en noemt maar op. Nederland liep achter in de verkeerswereld 'EUROPA'. Onze buren, vooral Duitsland deden het beter.

Op de Algemene Inspectie werd door de heren Van Ballegooijen, De Jong, A.C. Vogel en R. den Breejen dan ook ijverig gestudeerd om een club vakkundig verkeerspersoneel bij elkaar te krijgen. Een probleem! Niemand kon iemand missen en materieel.... nog minder. In Essen (D) kwam een groot verkeerscongres en ook Nederland nam deel en daar hoorden we veel. Je kon je vrijwillig opgeven en op het Sweelinckplein begon de eerste RPA40 5fo(7V)aanloop. Ik had al iets geleerd van de Sectie, want de verkeersgroep Nijmegen -daar kwam ik vandaan- had in 1959 al een TRAFFIPAX om snelheid te controleren. Het was een enorme Ford-Thunderbird. Een benzinevreter en dat mocht in die tijd helemaal niet. Toen we eens 240 liter op één dag getankt hadden kregen we van de Chef-Staf (hr. Cantor Visser) een brief om ons te verantwoorden. Elke dag met het enorme monster van Nijmegen naar Den Haag en retour. We hadden wel een mobilofoon aan boord. De telefoon op het plein was een ramp. Een stoel en de tafel idem en zo begon de pionierstijd en die zou nog vele jaren duren. Toch legden we daar de basis voor een 'personeelsvereniging'. Je kon voor weinig centjes een bon kopen en met dat geld kochten we een koffiezetapparaat en wat erbij hoort. Ik had in mijn jaren bij de 7-Dec. Div. al heel wat meegemaakt, maar er waren altijd baboes die wat voor je deden....! En toen: verhuizen naar de 'oude Alex-kazerne in Den Haag. En daar gingen we weer. Krabben, schilderen, poetsen enzovoort, enzovoort. U kunt het zich voorstellen. Maar er was ook een kantine en we kregen een hulp die er echt een kantine van maakte. Toen werd er een echte personeelsvereniging geboren.

Enkele fijne collega's staken wederom armen uit de mouwen en met de ondersteuning van de Commandant AC. Vogel schreven we een vergadering uit en kozen we een bestuur met een echte voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuursleden. Bij de Rijkspolitie was zoiets ongebruikelijk. De bij ons ingedeelde adjudant Vlaskamp ( een echte oude met twee stippen) stelde een onderzoek in en ja, het mocht.
Meteen zijn we begonnen om een Koninklijke goedkeuring te verwerven. De goedkeuring kwam, maar waar is toch het origineel etcetera gebleven! Alles geprobeerd, maar nog steeds niet gevonden!

RPA40 6fl(7V)
Driebergen komt in zicht. Na veel zoeken vinden we als dienst, vlakbij de afritten aan de A12 onder Driebergen een leegstaande villa met wat bijgebouwen en vele mooie oude bomen. Een boom omhakken dat was in Driebergen doodzonde (en terecht) maar met veel passen en meten kwam een barak, het fameuze gebouw C. De Porsche werd de uitverkoren auto en met de uitstraling van deze surveillanceauto begon ook de personeelsvereniging steeds meer te leven. In de kelder van een van de villa's werd een barretje ingericht, de inrichter zou er nog veel grandioze verhalen van kunnen vertellen. Ook het buiten gebeuren begon in actie te komen en met een dikke 500 leden telde ook echt mee. Gelukkig kregen we hulp van kazernes uit de omgeving (Bernhard bijvoorbeeld waar we ruimte vonden en de staf ons zeer genegen was). In 1972 kregen we een eigen onderkomen, de nu zeer bekende POR. Personeelsontmoetingsruimte.
Na wat moeilijke tussenstations kreeg het bestuur van RP Alex het voor elkaar en werd er een echte bar geopend, waarin je je goed kon vermaken. Vele organisaties, firma's, verenigingen bezochten de AVD. en de RP Alex toonde zich steeds een voortreffelijk gastheer en hield haar blazoen steeds schoon. Gelukkig werd er weer steeds een goed bestuur gekozen en de RP Alex maakte het wel.

Even was er een diepe deuk. De reorganisatie van A.V.D. naar Korps landelijke politiediensten verliep door alle verbouwingen zeer traag. Er moest ook zoveel gebeuren. Maar nog zeer recentelijk droeg de Commandant K.L.P.D. met wijze woorden de POR over aan de personeelsvereniging rpa40 6fo(7V)nog steeds RP ALEX. We zullen moeten afwachten hoe de Federatie zich in de toekomst gaat ontwikkelen. De personeelsvereniging heeft het in de afgelopen jaren goed gedaan. Ook de bij ALEX gevoegde onderdelen zoals sport en degelijke veroverde in het land een goede naam en ontvingen vele gasten. Zij veroverde vele bekers en medailles. Ook op het terrein van de andere ontspanning stond ALEX zijn mannetje. We kennen nog allemaal de Sinterklaasfeesten en de grote personeelsfeesten, meestal gehouden in een bevriende kazerne of instituut. Dankzij goed ingerichte kantineauto’s kon ALEX ook buiten Driebergen worden ingezet. Ook bij grote controles wierpen die goede vruchten af. In de kantine van de 'Oude Alex' traden we voor het eerst naar buiten. Na afloop van de begeleiding van de begrafenis van H.M. Koningin Wilhelmina stond -dankzij- RP ALEX koffie en koek klaar. Had iedereen wel verdiend. Bij Veenendaal op de A12 kwamen we met de escorte in een vreselijke mist terecht. De 'open' Porsches konden echter de weg goed vinden en de meegenomen fakkels gaven de weg goed aan. Een, net voor de afzetting, nog doorgelaten vrachtwagen geladen met kerstbomen bleef maar bomen verliezen. Wrak na wrak bleef liggen, maar fakkels gaven aan waar en de Porsche bemanning konden die nog vinden ook. Z.K.H. Prins Bernhard kwam ons bij Leidschendam hartelijk danken.
De respectievelijke besturen van 'ALEX' hebben het allemaal goed gedaan. Veel tijd is er ingestoken en veel opgeofferd, maar met succes. Ja, de toekomst zal nog veel moeten brengen, maar we hebben jong personeel en een actieve vereniging.
Ga zo maar door.

Theo Leenders (VZ. 01-03-1962 tot 08-02-1972)


Naar > Menu Brochure RP-Alex 40 jaar