RP Logo ster 80 (VV)AVD Logo Sticker(V) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
ALGEMENE VERKEERSDIENST RIJKSPOLITIE
 
BROCHURE REÜNIE SAS 1985


SR85 H00.01Voorblad(7V)Hoofdstuk 16. Veranderingen.

Er verandert veel en niet altijd ten goede, want stond Nederland in het verre verleden bekend om zijn properheid, thans is men vaak slordig, laat vuil slingeren en is milieu onvriendelijk.

SR85 H16.67f(7V)Dat we ons best hebben gedaan dit tij te keren blijkt uit een foto op het verkeersplein Deil zo'n 15 jaar terug. Op die plaats demonstreerde een weggebruiker dit geestelijk vervál door zijn asbak te ledigen tijdens een rood licht stop. Een attente avd-er sprak hem toe en bewoog hem tot boete doen op deze wijze. En ik vraag mij af of deze pedagogie thans nog kan.

Wie gelooft het? Die 'gewichtige' man, strak in het pak zetelend op het hoogste gebouwen nivo van de A.V.D. (Dat is Hoofdstraat 82 toch?) Dagelijks druk met wat je zou kunnen noemen de afd. S.T.E.R. van de A.V.D.. Wie van de vele medewerkers (zeer vele mag je wel zeggen) denkt er maar één moment aan dat ook deze man eens geüniformeerd, getooid met drie streepjes, dienst deed langs de weg?

En toch is het waar. Een reünie is omzien en die richting langs gaand trof ik het bewijs aan. Niet alleen dat hij dit werk eens heeft gedaan, maar zeer aangenaam verrast was ik tevens aan te kunnen tonen dat hij de fout in ging. leuk toch, of niet Theo?

Nu we midden in een periode zitten waarop we op alles en nog wat moeten bezuinigen, kan men niet zonder glimlach kennis nemen van een bestelbrief uit 1964.

Het 'schamele' bedrag van 17.900 voor een Porsche Cabriolet en beziet men deze brief goed dan betekent het dat men er toen zes had voor de huidige aanschafprijs van één.

'Goeie ouwe tijd'.


De 1e indeling van koppels en porsches op 20-04-1962 bij de start van de S.A.S.

SR85 H16.71fb personeellijst(7V)

SR85 H16.71fo(7V)


Naar menu > Brochure SAS reünie 1985.