RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT
NIJMEGEN v/h DOETINCHEM

PRIKBORD LANDGROEP HERWEN EN AERDT


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op 10 oktober 2015
Met dank aan John Heijink

GRP Herwen en Aerdt aanstelling Wmr 1e klasse 01091947(7V)
Akte van aanstelling van G.B. Heijink. Postcommandant Lobith '46/'47.


GRP Herwene n Aerdt Aanstelling Wmr-1 01-01-1946(7V)

Geplaatst op 11-12-2011
Bron: RP Magazine 1973 nr.9.
HerwenRPM73 9 (V)

Geplaatst op 4 september 2010
 Bron: In naam der wet. Twee eeuwen politiezorg op het Gelders Eiland. Door Dr. Ben Janssen.
KK01a NM HA [KK]
Het voormalige gemeentehuis aan de Komstraat te Lobith. Onder de trap bevond zich een politiecel.
Deze cel was 2.10 bij 2.83 meter en 2.33 meter hoog. In de buitenmuur bevond zich een opening van 0.15 bij 0.50 meter waarin ijzeren tralies waren aangebracht want het was natuurlijk wel de bedoeling dat je binnen bleef. Er was geen verwarming maar het was er wel droog. De cel werd door de gemeentebode geveegd en geschrobd. Er was een brits met strozak en dekens. De behoefte moest de arrestant op een ton doen met deksel. Niet bekend is tot wanneer deze cel in gebruik is geweest.


KK01b NM-HA [KK]
Het Rijksveldwachtersbureau met politiecel te Tolkamer anno 2002. Deze cel was iets ruimer (2,30 x 4,00 en 3,20 hoog). Het was er erg vochtig. De cel had een groot raam dat open gezet kon worden en dat was voorzien van ijzeren tralies. Ook hier was geen verwarming en voor de nacht kreeg de arrestant een strozak met dekens die hij op de kale grond moest leggen want er was geen brits. Ook van deze cel is niet bekend tot wanner deze gebruikt is.

KK01c NM HA [KK]
Politiepersoneel voor het oude gemeentehuis aan de Transeedijk te Lobith met burgemeester J.N.M. Daalderop, in de jaren zestig.
KK01d NM HA [KK]
WmrI. Jan van Buuren en Wmr. Jan van Halteren in de winkel van Mevr. Joosten-Hendriksen aan de Aerdtsedijk 27 te Aerdt in 1960.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.