RP Logo ster 82 (VV)RP Logo ster 82 (VV)HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT DORDRECHT
PRIKBORD VERKEERSGROEP DORDRECHT


 HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen. Stuur je foto's en of verhalen in via info@rijkspolitie.org

Geplaatst op 27-01-2020
Met dank aan Arend Aalbrecht.

VKG Dordrecht 1991 Kerst  en Nieuwjaarsk Aalbrecht bw(7V)
Kerst- en Nieuwjaarskaart voor Kerst 1991 en nieuwjaar 1992. Uit de jaaraanduidingen blijkt wel dat dit een laatste versie van de Verkeersgroep Dordrecht was, want in 1992 werd het landelijk Regiopolitie. Destijds was het veel voorkomend dat politiediensten, afdelingen, leveranciers etc. een eigen Kerst- en Nieuwjaarskaart ontwierpen en verstuurden.

VKG Dordrecht 1990 Of zo Radarcontrole PW 47 nabij Goedereede Aalbracht bw(7V)
Scan van een radarcontrolefoto, vermoedelijk in 1990. Na het vervangen van de banden is het altijd handig om het "ijkbriefje" van de motorfiets even te checken bij een bemande radarcontrole van het eigen bureau. De duidelijkheid van zo'n foto is hierop goed te zien.

VKG Dordrecht 19890111  A. Aalbrecht + H. Fraikin (L) pauze A15 Portland bw,(7V)Op 11 januari 1989 werden collega H. Fraikin (staand) en Arend Aalbrecht gefotografeerd tijdens een surveillancepauze op de parkeerplaats Portland langs de Rijksweg A15 onder Rotterdam.

VKG Dordrecht 1990706 Aalbrecht begel transpr 1(7V)
VKG Dordrecht 1990706 Aalbrecht begl transpr 2(7V)Een krantenartikel over een Bijzonder transport dat ik op 06/07/1990 begeleid heb.

VKG Dordrecht 19910403 Aalbrecht.Bromf contr 1(7V)
VKG Dordrecht 19910403 Aalbrecht.bromf contr 2(7V)Een krantenartikel over een assistentie bij een preventieve bromfietscontrole op 03/04/1991 in 's-Gravendeel. De bromfietsers konden vrijwillig, zonder nadelige consequenties hun voertuig laten controleren en dat bleek toch aardig in de smaak te vallen.


Geplaatst op 19-08-2015.
Met dank Freek Wermer

VKG Dordrecht groepsfoto zijlmans(7K)
Foto van een aantal medewerkers van de verkeersgroep Dordrecht. De foto is gemaakt op een - jaarlijkse - voetbaltoernooi van de Verkeersgroepen. Het jaartal ligt tussen 1979 en 1983. De meeste namen zijn bij de webbeheerder bekend.


Geplaatst op 19-08-2015.
Met dank Freek Wermer
VKG Dordrecht-Wermer(7V)Foto 1: Een kleurenfoto van een rijkspolitieman bij een TPW. Het is niet mijn vader. Wie het wel is, weet ik niet. Genomen op de binnenplaats van verkeersgroep Dordrecht aan de Buiten Walevest.

VKG Dordrecht Wermer2(7V)
Foto 2: Een kleurenfoto van een reünie. Welk jaar onbekend. Mogelijk dat anderen (of familieleden) zich nog herkennen.

VKG Dordrecht Wermer3(7V)
Foto 3: Een kleurenfoto van de dames van de leden van de verkeersgroep Dordrecht. Het thuisfront dat het korps Rijkspolitie ook een warm hart toedroeg. Mijn moeder (Narda Wermer) bevindt zich helemaal vooraan tweede van rechts, met naast haar op de hoek Truus Velthuis.

VKG Dordrecht Wermer4(7V)
Foto 4: Een groepsfoto van de verkeersgroep. Ik schat zelf in dat dit begin zestiger jaren was.
Veel namen ken ik niet, maar enkele wel.
Achterste rij van links naar rechts nr. 6: Joop Velthuis, nr. 7 Ben Wermer uiterst rechts Henny (Henk) Gertner.
Middelste rij v.l.n.r. nr. 7: Gep van Osch
Voorste rij: v.l.n.r. nr. 2: Owmr. A.K. Goud,  nr. 3 Gijs Apeldoorn, Adjudant Verkeersgroep Dordrecht. nr. 4 : .... Gast.


VKG Dordrecht Wermer5(7V)
Foto 5: Een demonstratie van een verplaatsbaar verkeerslicht. Mijn vader (herkenbaar omdat hij 2 meter groot was) bedient het verkeerslicht. De anderen kijken geïnteresseerd toe. Namen bij mij onbekend.

Geplaatst op 22-12-2011.
Met dank Herman Gertner.
RPVKG Dordrecht  vmanderstr(7V)
Henny Gertner in de deuropening van het pand aan de van Manderstraat nr. 12 links naast het poortje. Voor het raam staat een bord met daarop "Rijkspolitie Verkeersgroep".

Het voormalige politiebureau (foto boven) is het huis links naast de brandgang en de bijbehorende doorgang. Op deze foto's lijkt het er inderdaad op dat hier een 12 zou staan, ik ben echter 100% zeker dat dit huisnummer 8 was en is. Trouwens ook op Google earth wordt dat huisnummer aangegeven met nummer 8. Ikzelf heb op nummer 16 gewoond van 1959 tot 1979, mijn ouders van 1959 tot 1998. Af en toe passeer ik uit nostalgische gronden nog wel eens door de straat, als ik toch in de buurt ben en zoals gezegd, ik ben 100% zeker.
Wij woonden op 16, mevrouw Sanders op 14, familie Gast ( ook een rijkspolitieman) op 12. De familie Hamers op 10, en de familie Stempher op 8, het voormalige politiebureau.
Ik weet ook zeker dat het dit gebouw was, omdat de foto's eenduidig zijn, en mijn vader dit ook vertelde, inclusief het verhaal dat vanuit dat huis het verzet opereerde en er o.a. wapens zouden gelegen hebben boven de doorgang en er blijkbaar zelfs een geheime doorgang geweest was naar nummer 10.
Bekijk hier nog meer foto's uit het archief van H.Gertner.


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier
Naar > overzicht van deze groep
naar >  menu verkeersgroepen algemeen
Naar > overzicht artikelen District Dordrecht

Reacties en/of aanvullingen op dit artikel mail het ons. Wel graag de naam v/h artikel en/of het fotonummer vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken. Lees hier hoe.
Belangrijk. Stuur geen foto's uit boeken, facebookpagina's of websites in. Deze mogen wij niet publiceren.