RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT DEN HAAG
PRIKBORD
LANDGROEP NIEUWKOOPHERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

Geplaatst op 30-9-2012
Met dank aan Peter Groenhout

OUD NIEUWS.

Nieuwkoopse politie gaat wedijveren met speed-boten

De groep Nieuwkoop van de rijkspolitie is gistermiddag in het bezit gesteld van een uiterst snelle speed-boot voor het uitoefenen van hun dienst op de Nieuwkoopse en Noordense plassen. Tot nu toe was de Nieuwkoopse politie in het bezit van een zich maar heel moeilijk op de plassen voort bewegende jol met aanhangmotor, waarmee de mannen van de rijkspolitie vooral tegen snelheidsmaniakken op het water maar weinig konden uitrichten. Het motorschip, dat een lengte heeft van 5,30 m, een breedte van 2,10 meter en een breedte van 1,55 meter, is uitgerust met een 35 pk Mercury motor, waarmee een snelheid van ruim 30 kilometer per uur kan worden gehaald. Het schip is gebouwd io de scheepsbouwwerf Verhoef te Aalsmeer, De kosten bedragen rond f 15.000,-

Bij de tewaterlating, vanaf de jachtwerf Tijserman was aanwezig burgemeester van Montfoort, de voorzitter van de polder Nieuwkoop en Noorden, de heer A. Lelieveld, alsmede de adjudant van rijkspolitie Nieuwkoop, de heer J.W. Steen die het mooie vaartuig kreeg overgedragen van adjudant K. Ket van de Rijkswaterpolitie te Amsterdam . Het schip is speciaal gebouwd voor het opsporingswerk op de plassen en is o.m. uitgerust met een portofoon voor de verbindingen met de oever. Het zal worden gestationeerd in het centrum der gemeente, zodat indien nodig op de snelste mogelijke wijze er mee kan worden uitgevaren. Met de groep van Breukelen is de groep Nieuwkoop de enige in ons land, waar de rijkspolitie zowel te land als te water kan optreden.

(bron; Leidsche Courant, 20-05-1969, pag. 5, Nieuwe Leidsche Courant, 20-05-1969, pag. 4)


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

Naar > overzicht documenten distict Den Haag