RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE

DISTRICT AMSTERDAM
PRIKBORD
LANDGROEP LANDSMEER HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

RPGRP Landsmeer Boek P1010849(7V)Geplaatst op 03-08-2014.
Met dank aan Wim Essenburg

Ik ben Wim Essenburg. Van 1 oktober 1968  tot 1 oktober 1969 heb ik op de opleidingsschool in Arnhem de politie-opleiding gevolgd. Daarna ben ik via de groep Nieuwerkerk aan den IJssel en de districtsrecherche Den Haag op de groep Landsmeer (district Amsterdam) terecht gekomen, als plaatsvervangend groepscommandant.

Over mijn periode bij de rijkspolitie in Nieuwerkerk aan den IJssel, (lid landgroep / groepsrechercheur) en mijn belevenissen bij de districtsrecherche heb ik een boek geschreven. Het heet (hoe kan het anders): 'plichtsgetrouw en steeds paraat'. 'Belevenissen van een rijkspolitieman in de zeventiger jaren'.

Misschien zijn er wel collega's rijkspolitiemensen die er interesse in hebben.Van degenen die het al hebben gekocht hoor ik steevast: 'In jouw boek herken ik een heleboel uit mijn eigen politiecararriere'. En ook: 'De gebeurtenissen in jouw boek roepen bij mij herinneringen op van zaken en gebeurtenissen die ik zelf heb ervaren'.

Met vriendelijke groet, Wim Essenburg

Wil je meer informatie over het boek of wil je er een bestellen stuur dan een maltje naar info@rijkspolitie.org en wij sturen het mailtje door naar de schrijver.


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

Naar > overzicht documenten District Amsterdam