Logo kop RP 82 (VV)Logo kop RP 82 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE       
DISTRICT
's-HERTOGENBOSCH

PRIKBORD LANDGROEP ROSMALEN


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.

Geplaatst op 25 maart 2017/
Met dank aan Fred van der Krabben.

 RPG Rosmalen 1962 bureau Krabben(7K)

 Een foto uit 1962 van het groepsbureau van de Rijkspolitie met de twee dienstwoningen aan de Graafsebaan. Het ontwerp was van de Rosmalense architect J.C. Kanders

(1901-1959) en de bouwer was de Rosmalense aannemer A.C. Raaijmakers (1907-1986). De aanneemsom bedroeg fl. 88.000,--, maar de eindafrekening viel wat hoger uit vermoedelijk ten gevolge van meerwerk. De bouw werd opgeleverd op 11 januari 1958 en op 20 januari daarop overgedragen aan de Rijkspolitie, aldus de Rijksgebouwendienst. Uit aantekeningen van de toenmalige groepscommandant bleek, dat de Rijkspolitiegroep op 10 februari

1958 de nieuwbouw betrok. De groep was voordien gehuisvest in de voormalige Marechausseekazerne aan de Dorpstraat te Geffen. Eind van de zeventiger jaren vertrok de groep wegens ruimtegebrek (de twee dienstwoningen waren inmiddels ook al bij het bureau getrokken) naar het oude gemeentehuis aan de Driesprong. Het gebouw aan de Graafsebaan diende nog tot medio 1986 als huisvesting van de districtsrecherche van de Rijkspolitie 's-Hertogenbosch en daarna heeft de Douane er nog enkele jaren gebruik van gemaakt. In september 2003 werd het gesloopt (het was toen al overgegaan in particuliere handen) om plaats te maken voor de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Heijmans N.V. Aldus Fred van der Krabben.

RPG Rosmalen 1980 Driesprong Krabben 1(7K)

Hieronder nog enkele foto's van de opendag in de tuin van het bureau in 1979 bij gelegenheid van de opening van het politiebureau aan de Driesprong in Rosmalen.(Voormalig gemeentehuis).
RPG Rosmalen Krabben 1979 Driesprong Opendag 4 (1)(7K)
Een overzicht van een deel van de opgestelde voertuigen.

RPG Rosmalen Krabben 1979 Driesprong Opendag 4 (2)(7K)
Een GSA of te wel een Groepssurveillanceauto.

RPG Rosmalen 1979 Driesprong Krabben Opendag 1(7K)
Een Shorland pantservoertuig.

RPG Rosmalen 1979 Driesprong Krabben Opendag 2(7K)
Ford Taunus. Een verkeerssurveillancevoertuig van de Verkeersgroep.

Naar > De vlag in top bij de politie. 
Inhoud van een boekje uitgegeven ter gelegenheid van de opening van het Groepsbureau aan de Driesprong te Rosmalen.


Geplaatst op
Met dank aan
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.