RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT UTRECHT
PRIKBORD
LANDGROEP MAARTENSDIJK HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.

Geplaatst op 8 DECEMBER 2010.
Bron: DeWeelkrant.nl
Markante ‘veldwachter’ van Maartensdijk neemt afscheid.
DE BILT/MAARTENSDIJK - Op 26 november beleefde Rob Timmer zijn laatste werkdag bij de politie, wijkteam De Bilt. Het grootste deel van zijn carrière bracht hij door in Maartensdijk, eerst als wachtmeester, later als groepsrechercheur, dat was zijn lust en zijn leven.

Hij begon bij de Rijkspolitie bij de ‘Groep Maartensdijk’. Toen het in 1993 door de grote reorganisatie Regiopolitie Utrecht werd, moest Rob wel even wennen. Maar hij was al snel thuis in zijn nieuwe werkgebied.
Rob is binnen wijkteam De Bilt een aantal jaren wijkagent geweest. Aanvankelijk was dit in het ‘buitengebied’ en later werd dat Bilthoven Noord. Rob heeft de laatste jaren in dit team als wijkrechercheur met veel inzet en betrokkenheid aan allerlei verschillende rechercheonderzoeken gewerkt.

Geen geweld
Rob: “Ik was net 19 toen ik bij de Rijkspolitie in Maartensdijk solliciteerde. Ik wilde niet in militaire dienst. De politie was een goed alternatief, want ik hield niet van geweld. Toch heb ik mijn hele leven met een wapen op zak gelopen. Ik heb het gelukkig nooit tegen een mens hoeven te gebruiken. Ik kwam in de kost bij een jachtopzichter in Maartensdijk. Ze hebben altijd heel goed voor me gezorgd. In ’72 leerde ik Margje kennen. Op 10 januari 1975 zijn we getrouwd.”

Binnen
De laatste jaren heeft hij de meeste tijd binnen gezeten. “Daar had ik niet voor gekozen. Zo’n 7 jaar geleden kreeg ik suikerziekte en moest regelmatiger gaan werken, ik kon geen wijkagent meer zijn. Ik was wijkagent in Maartensdijk tot aan de reorganisaties, daarna werd ik groepschef van acht man. Er kwamen twee wijkagenten bij in ‘mijn’ Maartensdijk. Toen ik in Bilthoven Noord kwam te werken ging ik naar mijn werk toe. In Maartensdijk zat ik er middenin.”

Reorganisaties
Ik houd niet van reorganisaties. Ze zeiden: Zoek maar een andere baan, zo niet maak je dan maar onmisbaar. Toen heb ik hier het wijkrecherchewerk in De Bilt opgepakt. Dat ging me goed af. Later is die functie geformaliseerd. Dat heb ik de laatste zeven jaar gedaan. Het is veelzijdig werk, we doen vooral de kleine zaken; voorbereiden, verhoren, proces verbaal opmaken. Best leuk werk, alleen zit je wel veel achter je computer.”

Bloemen
Vorige week zaterdag was zijn afscheidsfeest in de galerie bij zijn broer Jan. Burgemeester Gerritsen kwam namens de gemeente afscheid nemen, “Een perfecte dag.” En dan met een knipoog: “Je zult het niet geloven, maar gemeente De Bilt waardeerde mijn veertig jaar trouwe dienst met één bos bloemen.”


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's / verhaal staan. Stuur ze in.
 Naar > overzicht van deze groep
Naar > menu  artikelen District Utrecht