RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
          DISTRICT EINDHOVEN
PRIKBORD LANDGROEP ASTEN


HERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.

Geplaatst op 16-11-2018
Met dank aan Hans Overmars
De rijkspolitie Asten was een zelfstandige landgroep tot midden 1989. In 1989 werden de groepen Asten en Someren informeel i.v.m. de bezuinigingen samengevoegd. De toenmalige districtsleiding was van mening dat groepen met een (te) kleine formatie (ik schat in die tijd ongeveer 18 resp. 20 FTE) niet zelfstandig konden blijven. Het moest efficiënter en doelmatiger. In 1993-1994 volgde de formele reorganisatie.
Het groepsbureau was gevestigd aan de Kerkstraat in de gemeente Asten. Er was geen post en geen rayon. Asten had twee kerkdorpen. Heusden en Ommel. Toen ik in Asten door de staf van het District Eindhoven op de landgroep Asten op 1 januari 1977 werd geplaatst bestond de formatie uit 13 FTE.

GRP Asten Nieuwjaaskaart Heijmans(bw)(7K)
Nieuwjaarskaart van de groep Asten In 1979.

Geplaatst op 11-02-2018
Bron RP magazine
RPG Best G.Cdt 10 2 2018 22.07.19 (2)

Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. Stuur ze in. Hoe lees het hier.
Help ons. Want alleen "samen" kunnen we er "echt" iets moois van maken.
Naar >  overzicht artikelen District Eindhoven
Reageren op dit artikel: info@rijkspolitie.org