RP Logo ster 80 (VV)RP Logo ster 80 (VV) HISTORIE KORPS RIJKSPOLITIE
DISTRICT DORDRECHT
PRIKBORD VERKEERSGROEP DORDRECHTHERINNERINGEN UIT DE OUDE SCHOENENDOOS
        Deel hier je herinneringen van jouw tijd bij de Rijkspolitie met anderen.Stuur je krantenknipsels of foto's liefst met een mooi verhaal erbij in via info@rijkspolitie.org Boven ieder item staat de datum van plaatsing. De laatste inzending wordt steeds bovenaan geplaatst.Kan jij iets vertellen over de getoonde foto’s of heb je namen van de personen of gebouwen op de foto’s of heb je aanvullingen of wijzigingen mail het ons dan. Wel graag de datum van het item vermelden.
      Help ons want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken.


Geplaatst op 09-02-2016
Met dank aan Ad Zijlmans

VKG Dordrecht groepsfoto zijlmans(7K)
Foto van een aantal medewerkers van de verkeersgroep Dordrecht. De foto is gemaakt op een - jaarlijkse - voetbaltoernooi van de Verkeersgroepen. Het jaartal ligt tussen 1979 en 1983. De meeste namen zijn bij de webbeheerder bekend.


Geplaatst op 19-08-2015.
Met dank Freek Wermer
VKG Dordrecht-Wermer(7V)Foto 1: Een kleurenfoto van een rijkspolitieman bij een TPW. Het is niet mijn vader. Wie het wel is, weet ik niet. Genomen op de binnenplaats van verkeersgroep Dordrecht aan de Buiten Walevest.

VKG Dordrecht Wermer2(7V)
Foto 2: Een kleurenfoto van een reünie. Welk jaar onbekend. Mogelijk dat anderen (of familieleden) zich nog herkennen.

VKG Dordrecht Wermer3(7V)
Foto 3: Een kleurenfoto van de dames van de leden van de verkeersgroep Dordrecht. Het thuisfront dat het korps Rijkspolitie ook een warm hart toedroeg. Mijn moeder (Narda Wermer) bevindt zich helemaal vooraan tweede van rechts, met naast haar op de hoek Truus Velthuis.

VKG Dordrecht Wermer4(7V)
Foto 4: Een groepsfoto van de verkeersgroep. Ik schat zelf in dat dit begin zestiger jaren was.
Veel namen ken ik niet, maar enkele wel.
Achterste rij van links naar rechts nr. 6: Joop Velthuis, nr. 7 Ben Wermer uiterst rechts Henny (Henk) Gertner.
Middelste rij v.l.n.r. nr. 7: Gep van Osch
Voorste rij: v.l.n.r. nr. 2: Owmr. A.K. Goud,  nr. 3 Gijs Apeldoorn, Adjudant Verkeersgroep Dordrecht. nr. 4 : .... Gast.


VKG Dordrecht Wermer5(7V)
Foto 5: Een demonstratie van een verplaatsbaar verkeerslicht. Mijn vader (herkenbaar omdat hij 2 meter groot was) bedient het verkeerslicht. De anderen kijken geïnteresseerd toe. Namen bij mij onbekend.

Geplaatst op 22-12-2011.
Met dank Herman Gertner.
RPVKG Dordrecht  vmanderstr(7V)
Henny Gertner in de deuropening van het pand aan de van Manderstraat nr. 12 links naast het poortje. Voor het raam staat een bord met daarop "Rijkspolitie Verkeersgroep".

Het voormalige politiebureau (foto boven) is het huis links naast de brandgang en de bijbehorende doorgang. Op deze foto's lijkt het er inderdaad op dat hier een 12 zou staan, ik ben echter 100% zeker dat dit huisnummer 8 was en is. Trouwens ook op Google earth wordt dat huisnummer aangegeven met nummer 8. Ikzelf heb op nummer 16 gewoond van 1959 tot 1979, mijn ouders van 1959 tot 1998. Af en toe passeer ik uit nostalgische gronden nog wel eens door de straat, als ik toch in de buurt ben en zoals gezegd, ik ben 100% zeker.
Wij woonden op 16, mevrouw Sanders op 14, familie Gast ( ook een rijkspolitieman) op 12. De familie Hamers op 10, en de familie Stempher op 8, het voormalige politiebureau.
Ik weet ook zeker dat het dit gebouw was, omdat de foto's eenduidig zijn, en mijn vader dit ook vertelde, inclusief het verhaal dat vanuit dat huis het verzet opereerde en er o.a. wapens zouden gelegen hebben boven de doorgang en er blijkbaar zelfs een geheime doorgang geweest was naar nummer 10.
Bekijk hier nog meer foto's uit het archief van H.Gertner.


Geplaatst op
Met dank aan:
Hier kunnen jouw foto's, verhaal en of documenten staan. > Stuur ze in.
Help ons. Want alleen samen kunnen we er echt iets moois van maken
Zie ook > menu Verkeersgroepen Algemeen.